Dankowskie Diament Őszi Rozs

Kategória: Rozs
Dankowskie Diament Őszi Rozs Dankowskie Diament Őszi Rozs

A Dankowskie Diament az Amilo nemesítőinek újgenerációs fajtája (2005). Jó bokrosodó- és állóképességű, közepes magasságú, de nagy zöldhozamú növényállományt fejleszt. Az Amilo előtt kalászol, viszont érésideje egybeesik e fajtával. Lisztharmattal, levél- és szárrozsdával szemben jó ellenállósággal rendelkezik, s csak kismértékben fertőződhet.

Diament-tabla2Termőképessége kiemelkedő a rozsfajták között, megközelíti a tritikálé-kontrollokét. Jól ellenáll a kalászban csírázásnak. Beltartalmi értékei kiválóak, esésszáma magas.

A fajta I. fokú vetőmagja az ország több rozstermesztő régiójában elérhető, korai vetése miatt érdemes már augusztusban gondoskodni a várható vetőmagszükséglet megrendeléséről.

 

*Adataink provokációs kísérletekből származnak, melyekben a természetben előforduló fertőzőanyag-mennyiség többszörösét juttatjuk ki a vizsgált
parcellákra. Ezt megközelítő fertőzöttség a köztermesztésben kizárólag akkor alakulhat ki, ha nincs vegyszeres növényvédelem és a kórokozó terjedéséhez kiválóak a környezeti (időjárási, agronómiai) feltételek.

 

oszirozs

 

Letöltés (pdf)

pdfDiament rozs.PDF

Megjelent: 1755 alkalommal
Tovább a kategóriában: Protector Zöld takarmányrozs »
fu