Hírek

BMR SILÓCIROK, AZ ALTERNATÍVA

Az állattenyésztés számára legfontosabb tavaszi takarmánynövényünk a kukorica. Termesztése az ország jelentős területén az évről-évre változó, sokszor szélsőséges, aszályos időjárás miatt jelentős kockázattal jár. A gyakori csapadékhiány, a 37-40 Celsius közeli hőmérsékleti maximumok, az öntözési lehetőség hiánya kiszámíthatatlanná teszi a kukorica termésének a mennyiségét. 
Az állatállomány számára azonban időjárástól függetlenül biztosítani kell a szükséges mennyiségben, illetve jó minőségben az éves tömegtakarmány mennyiségét.

Vajon a tehén a salátabárban mit választana köretnek a koncentrált takarmány mellé?
Hagyjunk fel a rossz beidegződésekkel, és takarmányozzunk úgy, hogy nagyobb tejhozamot érjünk el!

Tehénbarát takarmányozás festuloliummal

2019. június 26-án szerdán rendezzük a Vital Feed - Euralis Szakmai napot, melyre szeretettel meghívjuk Önt, és kedves kollégáit.

Az egyre gyakoribbá váló tavaszi szárazság, a nyári hosszú forróság és sok esetben a rendkívüli aszály próbara tesz mindannyiunkat mikor a haszonállataink számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tömegtakarmány megtermelésén fáradozunk. Az elmúlt időszakban több „alternatív”, egészségesebb és nem utolsó sorban állataink természetes táplálékaihoz sokkal jobban közelítő takarmánynövények jelentek meg a hazai piacon.

A Power 4.2 lucerna fajtának már a neve is sokat ígér. És hogy milyen? Pont olyan, csak még jobb! Erről a Pélpusztai Mg Kft.-nél is meggyőződtünk, ahol először 2017 őszi telepítésben 80 hektáron próbáltuk ki a fajtát. A vetés ideje optimális időben augusztus 28-án történt. Előveteménye rozs volt, ami után a területre 50-60 m³ hígtrágyát juttattunk ki több részletben, ez N hatóanyagban kb. 150-170 kg-ot jelent. Ezzel nemcsak tápanyagot, hanem nedvességet juttattunk a talajba. Vetés előtt a területet megszántottuk 35-40 cm mélyen, majd szántáselmunkálás és zárás következett. A 20 kg/ha normájú vetés Väderstad direktvetővel történt (első tárcsasor kiemelve), ami után még külön meghengereztük a talajt.

ViTAL-FEED Kft. szeretettel meghívja Önt az alábbi rendezvényre:
„KalcisMag hatás©szemle”
Kapuvár
Időpont: 2019. február 21. /csütörtök/ 9:30 - 12:00
Helyszín: ViTAL-FEED rendezvényterem, 9330 Kapuvár, Kossuth L. utca 9.

DLF Lucernafajták a gazdaság profitabilitása és rentabilitása érdekében nemesítve
• Extrém szárazságtűrés, magasabb fehérjetartalom, mint a szója vagy a kukorica
• Nincs szükség nitrogén utánpótlásra, tökéletes összetevője tömegtakarmányainknak

Kérdései fogalmazódnak meg a DLF lucernáival kapcsolatban ?
Alább pár felmerülő kérdésre adunk választ:

1. oldal / 4
fu