Hírek

Tehénbarát takarmányozás festuloliummal

2019. június 26-án szerdán rendezzük a Vital Feed - Euralis Szakmai napot, melyre szeretettel meghívjuk Önt, és kedves kollégáit.

Az egyre gyakoribbá váló tavaszi szárazság, a nyári hosszú forróság és sok esetben a rendkívüli aszály próbara tesz mindannyiunkat mikor a haszonállataink számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tömegtakarmány megtermelésén fáradozunk. Az elmúlt időszakban több „alternatív”, egészségesebb és nem utolsó sorban állataink természetes táplálékaihoz sokkal jobban közelítő takarmánynövények jelentek meg a hazai piacon.

A Power 4.2 lucerna fajtának már a neve is sokat ígér. És hogy milyen? Pont olyan, csak még jobb! Erről a Pélpusztai Mg Kft.-nél is meggyőződtünk, ahol először 2017 őszi telepítésben 80 hektáron próbáltuk ki a fajtát. A vetés ideje optimális időben augusztus 28-án történt. Előveteménye rozs volt, ami után a területre 50-60 m³ hígtrágyát juttattunk ki több részletben, ez N hatóanyagban kb. 150-170 kg-ot jelent. Ezzel nemcsak tápanyagot, hanem nedvességet juttattunk a talajba. Vetés előtt a területet megszántottuk 35-40 cm mélyen, majd szántáselmunkálás és zárás következett. A 20 kg/ha normájú vetés Väderstad direktvetővel történt (első tárcsasor kiemelve), ami után még külön meghengereztük a talajt.

ViTAL-FEED Kft. szeretettel meghívja Önt az alábbi rendezvényre:
„KalcisMag hatás©szemle”
Kapuvár
Időpont: 2019. február 21. /csütörtök/ 9:30 - 12:00
Helyszín: ViTAL-FEED rendezvényterem, 9330 Kapuvár, Kossuth L. utca 9.

DLF Lucernafajták a gazdaság profitabilitása és rentabilitása érdekében nemesítve
• Extrém szárazságtűrés, magasabb fehérjetartalom, mint a szója vagy a kukorica
• Nincs szükség nitrogén utánpótlásra, tökéletes összetevője tömegtakarmányainknak

Kérdései fogalmazódnak meg a DLF lucernáival kapcsolatban ?
Alább pár felmerülő kérdésre adunk választ:

Lassan és gyorsan lebomló rostokra is szükség van az egészséges emésztéshez. Második alkalommal rendezte meg a szántóföldi takarmánynövények fajtabemutatóját a Fejér megyei Szabadhídvéghez tartozó Pélpusztán a VITAL-FEED Kft., a DLF Seeds & Science magyarországi képviselője. A fókuszban a modern szenázskészítés és az alkalmazható fajták voltak, az eseményen pedig előadott a világ legnagyobb tejsavbaktérium gyártó cége, a Christian Hansen is.

A Festuloliom és a tapasztalatok Magyarországon

A 2016/17-es vetésidőszak volt az első, mikor 3500 ha-on váltottunk olaszperjéről a nagyobb és biztosabb termőképességű fajtákra, a Festuloliumokra.

1. oldal / 4
fu