KALCISMAG Kréta Mészkő

kalcis 2018-1

Vizsgáljuk azt, ahol az egész kezdődik ...

MIÉRT fordítunk legkevesebb figyelmet a talajra, ahol minden a kezdetét veszi?
... hiszen minden gazdálkodónak elemi érdeke a talaj termőképességének megőrzése, mivel erőforrásaink közül a talaj talán a legfontosabb.
 
MIÉRT nem jut eszünkbe a nitrogén, foszfor, kálium utánpótlásakor, hogy a növény hogyan is lenne képes megkötni vagy felvenni, ha savanyú talajokkal dolgozunk?
... hiszen az 5,5 pH értéken kijuttatott tápanyagnak csak kb. 1/3-a érhető el a növény számára. Az elsavanyodott talajban nő a Ca kimosódása, ezzel romlik a szerkezete, vízmegtartó képessége.
 
MIÉRT nem kezeljük körültekintőbben, ha pontosan tudjuk, hogy a bizonyos elemek mint pl. a foszfor mobilizációjához magnéziumra van szükség?
... hiszen a talaj Mg tartalmából csak a könnyen felvehető (oldott, adszorbeált) formák tudják a növényeket táplálni. A bőséges nitrogén-, foszforellátottság esetén a növények magnéziumigénye is megnő, ezért a nagy adagú NPK műtrágyák alkalmazásával relatív Mg-hiány alakulhat ki. A KalcisMag termékcsalád olyan könnyen elérhető Mg-ot juttat a talajba, amely azonnal hasznosulni tud.
 
mutragyaMIÉRT gondoljuk - ha mégis tenni kívánunk talajaink minőségjavítása érdekében - hogy a fehér por az mind kalcium- karbonát?
... hiszen a legtöbb piacon kapható termék égetett meszet vagy dolomitot tartalmaz. Az égetett mész alapú, illetve a nagy adagú dolomitőrlemény kiégeti talajainkból a hasznos mikroflórát. Ezzel szemben a KalcisMag termékcsalád a kréta időből származó, tengeri gerinctelenek vázának kalcium-karbonát lerakódásából, főleg kokkolitból álló laza mészkő, kréta. Termékünk alkalmazásával természetesen, a talajmikroflórát támogatva juttatunk meszet a talajba.
 
MIÉRT gondoljuk sokan és hozunk felületes szakmailag megalapozatlan döntéseket?
... ha az illető termékbe, amit választottunk mindaz a beltartalom megtalálható amire szükségünk van, akkor abban semmi olyan káros talajszennyező, később élelmiszerszennyező pl. nehézfémek nem találhatóak?
... viszont a KalcisMag termékek megfelelő gondossággal készülnek, semmilyen esetben nem tartalmaznak nehézfémeket, amit folyamatos mintavételezéssel kontrollál a gyártó.
 
vitalfeed-zsakok2
 
MIÉRT gondoljuk, hogy teljesen mindegy számunkra a kiválasztott, megfelelő összetételű termék fizikai szerkezete, oldhatósága és szórhatósága?
... hiszen a KalcisMag termékcsalád kihasználja a krétamészkő előnyös fizikai tulajdonságait: a mész lazán kötött a pórusos szerkezetű anyagban, ezért onnan gyorsan felszabadulva azonnal kifejti hatását, miközben nem éget.
Mivel nem éget akár kultúrában is használható pl. lucerna, fű. A reakció gyors, nagy hatásfokú, pótolja a hiányzó Ca-ot, Mg-ot, miközben a talajbaktériumokat sem károsítja. A termék nem tartalmaz ragasztóanyagot, ami gátolhatja hatóanyagtartalmának oldódását, hasznosulását.
Fizikai szerkezeténél fogva egyenletesen, könnyen kijuttatható, akár vetéssel egy menetben a vetőgéppel pl. Dino Selenium 25.
Kalcis S termék egyedülállóan savanyítás nélkül juttatja kénhez a kénigényes pillangós kultúrákat /szója/ ezzel jelentős termésnövekedést hoz.

mutragya-KALCIS2

Mind magasabb terméseredményeket várunk a jobbnál jobb fajtáktól és hibridektől, de mindezek genetikai potenciáljának kiaknázására a tenyészidőszak során befektetett súlyos milliók vajon megtérülnek e?
A vegetációs ciklusban növényeink védelmére sok esetben többszöri ismétléssel horribilis pénzeket költünk.
Megtérül e a többletköltség a várható magasabb haszon reményében, ha nem szolgáljuk ki talajainkat, figyelmen kívűl hagyjuk talajaink szakszerű védelmét?

... holott az egész
VALAHOL ITT KEZDŐDIK ...

pdfLetölthető PDF-ben

 
Megjelent: 8961 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Kalcis S Dino Selenium

Árajánlatkérés

Műtrágya Árajánlatkérés

Amennyiben többet szeretne megtudni termékünkről, kérjen árajánlatot:
Kérem, adja meg a teljes nevét

Érvénytelen formátum

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Please tell us how big is your company.

Érvénytelen adat

Invalid Input

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

fu