KALCISMAG Kréta Mészkő

kalcis 2018-1

Vizsgáljuk azt, ahol az egész kezdődik ...

MIÉRT fordítunk legkevesebb figyelmet a talajra, ahol minden a kezdetét veszi?
... hiszen minden gazdálkodónak elemi érdeke a talaj termőképességének megőrzése, mivel erőforrásaink közül a talaj talán a legfontosabb.
 
MIÉRT nem jut eszünkbe a nitrogén, foszfor, kálium utánpótlásakor, hogy a növény hogyan is lenne képes megkötni vagy felvenni, ha savanyú talajokkal dolgozunk?
... hiszen az 5,5 pH értéken kijuttatott tápanyagnak csak kb. 1/3-a érhető el a növény számára. Az elsavanyodott talajban nő a Ca kimosódása, ezzel romlik a szerkezete, vízmegtartó képessége.
 
MIÉRT nem kezeljük körültekintőbben, ha pontosan tudjuk, hogy a bizonyos elemek mint pl. a foszfor mobilizációjához magnéziumra van szükség?
... hiszen a talaj Mg tartalmából csak a könnyen felvehető (oldott, adszorbeált) formák tudják a növényeket táplálni. A bőséges nitrogén-, foszforellátottság esetén a növények magnéziumigénye is megnő, ezért a nagy adagú NPK műtrágyák alkalmazásával relatív Mg-hiány alakulhat ki. A KalcisMag termékcsalád olyan könnyen elérhető Mg-ot juttat a talajba, amely azonnal hasznosulni tud.
 
mutragyaMIÉRT gondoljuk - ha mégis tenni kívánunk talajaink minőségjavítása érdekében - hogy a fehér por az mind kalcium- karbonát?
... hiszen a legtöbb piacon kapható termék égetett meszet vagy dolomitot tartalmaz. Az égetett mész alapú, illetve a nagy adagú dolomitőrlemény kiégeti talajainkból a hasznos mikroflórát. Ezzel szemben a KalcisMag termékcsalád a kréta időből származó, tengeri gerinctelenek vázának kalcium-karbonát lerakódásából, főleg kokkolitból álló laza mészkő, kréta. Termékünk alkalmazásával természetesen, a talajmikroflórát támogatva juttatunk meszet a talajba.
 
MIÉRT gondoljuk sokan és hozunk felületes szakmailag megalapozatlan döntéseket?
... ha az illető termékbe, amit választottunk mindaz a beltartalom megtalálható amire szükségünk van, akkor abban semmi olyan káros talajszennyező, később élelmiszerszennyező pl. nehézfémek nem találhatóak?
... viszont a KalcisMag termékek megfelelő gondossággal készülnek, semmilyen esetben nem tartalmaznak nehézfémeket, amit folyamatos mintavételezéssel kontrollál a gyártó.
 
vitalfeed-zsakok2
 
MIÉRT gondoljuk, hogy teljesen mindegy számunkra a kiválasztott, megfelelő összetételű termék fizikai szerkezete, oldhatósága és szórhatósága?
... hiszen a KalcisMag termékcsalád kihasználja a krétamészkő előnyös fizikai tulajdonságait: a mész lazán kötött a pórusos szerkezetű anyagban, ezért onnan gyorsan felszabadulva azonnal kifejti hatását, miközben nem éget.
Mivel nem éget akár kultúrában is használható pl. lucerna, fű. A reakció gyors, nagy hatásfokú, pótolja a hiányzó Ca-ot, Mg-ot, miközben a talajbaktériumokat sem károsítja. A termék nem tartalmaz ragasztóanyagot, ami gátolhatja hatóanyagtartalmának oldódását, hasznosulását.
Fizikai szerkezeténél fogva egyenletesen, könnyen kijuttatható, akár vetéssel egy menetben a vetőgéppel pl. Dino Selenium 25.
Kalcis S termék egyedülállóan savanyítás nélkül juttatja kénhez a kénigényes pillangós kultúrákat /szója/ ezzel jelentős termésnövekedést hoz.

mutragya-KALCIS2

Mind magasabb terméseredményeket várunk a jobbnál jobb fajtáktól és hibridektől, de mindezek genetikai potenciáljának kiaknázására a tenyészidőszak során befektetett súlyos milliók vajon megtérülnek e?
A vegetációs ciklusban növényeink védelmére sok esetben többszöri ismétléssel horribilis pénzeket költünk.
Megtérül e a többletköltség a várható magasabb haszon reményében, ha nem szolgáljuk ki talajainkat, figyelmen kívűl hagyjuk talajaink szakszerű védelmét?

... holott az egész
VALAHOL ITT KEZDŐDIK ...

pdfLetölthető PDF-ben

 
Megjelent: 6392 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Kalcis S Dino Selenium

Árajánlatkérés

Műtrágya Árajánlatkérés

Amennyiben többet szeretne megtudni termékünkről, kérjen árajánlatot:
Kérem, adja meg a teljes nevét

Érvénytelen formátum

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Please tell us how big is your company.

Érvénytelen adat

Invalid Input

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Érvénytelen adat

Ellenőrző kód
Érvénytelen adat

fu